Ubój owiec w rzeźni

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do naszej rzeźni, prowadzimy ubój owiec i innych zwierząt gospodarskich. Mięso owiec jest zdrowe i smaczne, tym bardziej, jeśli jest umiejętnie pozyskane. A nasza ubojnia jest odpowiednio przygotowana w zakresie uboju owiec i nie tylko.

Warto pamiętać, że przy oddawaniu na ubój owce muszą być oznaczone kolczykami w uchu z numerami – podobnie jak w przypadku uboju bydła – lub kolorem. Przygotowując się do uboju owiec, trzeba pamiętać o zgłoszeniu tego faktu (najpóźniej na 12 godzin wcześniej) i złożeniu świadectwa zdrowia zwierzęcia.

 

Dlaczego warto skorzystać z profesjonalnej ubojni?

Przepisy wskazują, że uśmiercanie owiec i pozostałych zwierząt gospodarczych musi odbywać się pod nadzorem inspekcji weterynaryjnej, a uboju można dokonać tylko po ogłuszeniu zwierzęcia i utracie przez nie świadomości. Profesjonalna ubojnia może zapewnić właściwy transport zwierzęcia, a następnie odpowiednie warunki do przeprowadzenia uboju zgodnie z przepisami prawa. Gotowe mięso jest przechowywane w najlepszych do tego warunkach.

Skorzystanie z usług profesjonalnej ubojni niesie ze sobą wiele korzyści:

  • pewność przeprowadzenia uboju w odpowiedni sposób, z udziałem wykwalifikowanych pracowników,
  • doświadczenie i obeznanie z trudnym tematem uboju,
  • odpowiednie warunki higieniczne i sanitarne,
  • odpowiednie zaplecze i chłodnie,
  • profesjonalne narzędzia,
  • wyposażenie produkcyjne na wysokim poziomie

Wszystkie te korzyści i wiele innych oferujemy także w naszej ubojni. Jesteśmy do dyspozycji, w celu poznania szczegółów możliwej współpracy zapraszamy do kontaktu.

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.